3x goud voor Yaël Touw Ngie Tjouw op dag 3 CISC
06 Jul 2014, 12:00
Yaël Touw Ngie Tjouw op Barbados.

De Derde dag van de Caribbean Island Swimming Championship (CISC) heeft Yaël Touw Ngie Tjouw succesvol afgerond op Barabos Aquatic Centre. Hij kwam uit op drie onderdelen binnen zijn leeftijdscategorie jongens 11-12 jaar: 100m vlinderslag, 50m rugslag en de 200m vrije slag. Yaël heeft op alle drie nummers de gouden medaille behaald.

Met een tijd van 29:63 op de 50m rugslag vestigde Yaël ook zijn derde CISC-record op dag 3. Kenzo Simons won op hetzelfde nummer, jongens 11-12 jaar 50 rugslag, de zilveren plak met een tijd van 31:49. Als derde finishte Ethan Daley van Bermuda.

Renzo Tjon A Joe, Evita Leter, Raiz Tjon A Joe en Unique Soetosenojo hebben optimaal gepresteerd in de finales. Renzo werd bij de jongens 18 jaar en ouder, vijfde op de 50m rugslag en vierde op de 50m vrije slag, Evita werd vijfde bij de meisjes 18 jaar en ouder op de 50m vrije slag, Raiz kwam als zesde aan op de 200 m vlinderslag en Unique was achtste op de 50 m rugslag. De prestaties van de zwemmers in finales leveren hen en het land ook punten op dat meegenomen wordt voor het uitreiken van de kampioenschap-trofeeën.

Evenals de Carifta zwemkampioenschappen, wordt bij de CISC ook een kampioenschap-trofee toegekend aan de zwemmer met de hoogste punten in elke leeftijdsgroep (mannelijk en vrouwelijk), in elke discipline en categorie. Daarnaast, wordt er een algemene kampioenschap trofee-toegekend aan het land met het hoogste aantal punten in alle disciplines gecombineerd.

Suriname heeft tot nu toe 7 goud, 5 zilver en 2 brons in de medaille telling. Het land heeft reeds 142 punten en staat daarmee op 8ste plaats in de puntentelling. Puerto Rico ligt aan kop met 631 punten.
De Surinaamse zwemploeg heeft nog twee dagen te gaan in de strijd voor medailles en punten tijdens deze Caribische zwemkampioenschappen op Barbados.