270 burgers in Nickerie krijgen grondpapieren
05 Jul 2014, 07:00
foto
Minister Steven Relyveld reikt een grondbeschikking uit.


Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag aan 270 burgers hun bereidverklaringen en/of beschikking uitgereikt. Alle sprekers gaven het nut van het dependance van RGB in Nickerie aan. Ondervoorzitter van de Districtsraad Roy Sedoc, memoreerde dat ongeveer een jaar geleden toen het gebouw waarin het dependance van RGB is gehuisvest gerenoveerd was, er zoveel kritiek was over de hoogte van het bedrag. De personen die toen kritiek hadden, geven nu aan dat zij een grote fout hadden begaan, omdat de waarde die dit gebouw heeft gebracht niet om te zetten is in geld.

Sedoc vroeg de minister of hij weet hoeveel geld, tijd en ongerief dit gebouw de Nickerianen bespaart om hun zaken te doen? Sedoc geeft aan dat hij zal blijven vertellen dat de persoon achter het opzetten van het dependance in Nickerie niemand minder is dan de parlementariër Rashied Doekhie. Hij bedankte ook minister Steven Relyveld en president Desi Bouterse voor hun inzet opdat de decentralisatie-gedachte bij RGB tot uiting is gekomen. Sedoc zegt dat hij de stoute schoenen heeft aangetrokken om de minister van RGB te vragen waarom er geen afdeling van Grondinspectie in Nickerie gehuisvest kan worden.

Assembleeleden Doekhie en Rifano Wongsoredjo van de Mega
Combinatie bedankten de minister voor zijn voortvarendheid en ondersteunden het opzetten van de afdeling Grondinspectie. Wongsoredjo gaf aan dat de mensen zuinig moeten zijn op hun beschikking. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh attendeerde de mensen om de expiratiedatum van hun bescheiden goed in de gaten te houden.
Minister Relyveld gaf de verzekering dat er in Nickerie ook een afdeling van Grondinspectie en Gliss zullen worden gevestigd. Hij gaf aan dat dit niet de laatste keer zal zijn dat hij in Nickerie is om beschikkingen uit te reiken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May