Oud-rechter Veldema wordt met staatseer begraven
04 Jul 2014, 12:50
foto


President Desi Bouterse heeft besloten dat oud-rechter Alfred Veldema met staatseer wordt begraven. Veldema overleed op 30 juni vrij plotseling terwijl hij aan het werk was. Hij was beleidsadviseur van het ministerie van Justitie en Politie. Daarnaast was hij een veelzijdig sportman.

Gezien zijn verdiensten voor het land, heeft de president dit besluit genomen, legt perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, uit aan Starnieuws. Veldema was ook voorzitter van een werkgroep die voorstellen moest doen voor de herziening van de Advocatenwet (2004). In De Nationale Assemblee is deze wet gedeeltelijk aangepast. Aangedrongen werd op een integrale wijziging. De oud-rechter was intensief bezig met het voorbereiden van de wetswijziging.

Op maandag kan tussen 8 en 11 nog het condoleanceregister worden getekend op het ministerie van Justitie en Politie, dat deze mogelijkheid vanaf donderdag biedt. De singi neti vindt plaats op zondag tussen 20.00 en 22.00 uur in het gebouw van Surinaams Olympisch Comité. De uitvaart vindt plaats op maandag 7 juli om 17.00 uur op de begraafplaats Hodi Mihi Crastibi. Vanaf 13 uur is er gelegenheid tot het nemen van afscheid, waarna de uitvaartdienst plaatsvindt. Veldema werd 74 jaar oud.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May