Suriname doet het goed op Caribische Zwemkampioenschappen
04 Jul 2014, 14:00
foto
Zwemmers zijn aan het inzwemmen vanmorgen in Barbados Aquatic Centre.


De Surinaamse afvaardiging naar Barbados voor de 20ste Caribbean Island Swimming Championship heeft een goede beurt gemaakt in de series en de finales. Voor Suriname zijn op het Caribisch eiland Renzo Tjon A Joe, Evita Leter, Raiz Tjon A Joe, Irvin Hoost, Kenzo Simons, Unique Soetosenojo en Yaël Touw Ngie Tjouw.

Al in de serie van de jongens 11-12 jaar 100m rugslag brak Yaël Touw Ngie Tjouw met een tijd van 1:05:77 het CISC- record(1:06:00) van de Trinidadiaan, Matthew Houllier, dat hij in 1994 had gezwommen. Hiermee plaatste Yaël zich als 1ste in de finale, gevolgd door landgenoot Kenzo Simons. In de finale heeft Yaël zijn eigen CISC record aangescherpt naar 1:03:77. Zijn tijd was goed voor het eerste goud voor Suriname. Simons behaalde met een tijd van 1:08:97 op hetzelfde onderdeel zilver.

De verrassing bij de jongens 13-14 jaar 50 m vrije slag was Irvin Hoost. In de serie had hij zich voor de één voor de laatste plek, de 7de, in de finale geplaatst. Hij verraste vriend en vijand door in de finale als eerste aan te tikken met een tijd van 24:72. En daarmee was Surinames tweede gouden plak een feit. Yaël voegde daar de derde gouden plak aan toe, door bij de 50m vrijeslag in zijn leeftijdscategorie 11-12 jaar ook als eerste te eindigen.

Evita Leter presteerde het bij de meisjes 18 jaar en ouder om de zilveren medaille in de wacht te slepen en wel op de 100m schoolslag. De eerste dag op de 20ste Cisc heeft de Surinaamse afvaardiging afgesloten met een bronzen plak van Evita op de 200 m IM. Het resultaat van dag 1 is 3 goud, 2 zilver en 1 brons.

De Caribische zwemkampioenschappen worden van 3 tot en met 7 juli gehouden. Vijf dagen lang strijden 24 landen voor de hoogste prijzen in dit toernooi. De andere deelnemende landen zijn: Antigua en Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Bermuda, British Virgin Islands, Cayman Islands, Cuba, Curaçao, Dominica, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Guadeloupe, Guyana, Jamaica, Martinique, Puerto Rico, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Sint Vincent and the Grenadines, Trinidad en Tobago,Turks and Caicos en de Amerikaanse Virgin Islands.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May