Brandweer hervat werk na prikactie
04 Jul 2014, 03:00
foto
Brandweerpersoneel donderdag tijdens een prikactie. (Foto: Raoul Lith)


De prikactie van de brandweerlieden is opgeschort. Het bondsbestuur onder leiding van John Seedorf heeft gesprekken gevoerd met leden die in actie waren. “Ik heb ze gevraagd hun hoofd koel te houden en terug te gaan naar hun post om hun werkzaamheden te hervatten”, zegt Seedorf. Hij geeft aan dat de leiding van de brandweer bang is om te praten over deze kwestie.

De bondsvoorzitter zegt dat er later op de dag een gesprek volgt met de minister van Justitie en Politie ad interim Stanley Betterson. “De minister moet de boodschap nog overbrengen aan zijn collega. Dus we hopen dat we maandag informatie krijgen”, geeft Seedorf aan. Hij stelt dat indien er dan geen antwoord komt de leden dinsdag bij elkaar zullen komen,”and we will play the game now”.

Volgens de vakbondsman werkt het huidige beleid van achter naar voor. Hij merkt op dat er voor vrouwen geen faciliteiten zijn gecreëerd op de kazernes. “De vrouwen die moeten samen mengen met de heren en dat is ongehoord en daar is de bond faliekant tegen”. Ook over de opleiding wordt er steeds weer aan de bel getrokken. Er is een structuur en er zijn criteria vastgesteld hiervoor, als mensen graag de opleiding willen doen. Seedorf zegt dat veel van deze regels zijn omzeild door mensen met macht om familie te helpen.

Het nieuw gekozen bestuur van de brandweer waar Clifton Pahalwankhan leiding aan geeft, staat niet achter de werkneerlegging donderdag. Hij typeert deze stap als een wilde actie. “Het ex-bestuur heeft het neergezet en probeert op slinkse wijze weer in beeld te komen. Maar het is merkbaar dat het geen invloed en betekenis heeft”, meent Pahalwankhan.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May