Programma biedt vakopleidingen aan vroege schoolverlaters
03 Jul 2014, 20:00
foto


Stichting Communicatie, Cultuur & Ontwikkeling (Cocon) start haar tweede sociaal begeleidingsprogramma 'Colour Your Life! 2'. Het programma dat voor USD 80.000 wordt gefinancierd door USAID via het programma Kari Yu van het Pan American Development Fund in Suriname, biedt honderd schoolverlaters tussen 15 en 24 jaar de kans vaktrainingen te volgen. De trainingen worden tussen augustus en oktober verzorgd door erkende trainingsinstituten.

De vroege schoolverlaters, onder wie tienermoeders en zij die eerder met justitie in aanraking zijn gekomen, krijgen door de opleidingen een betere kans voor deelname aan de arbeidsmarkt. De inschrijvingen voor onder meer manicure, pedicure, gezichtsbehandeling, assistent kinderoppas, koeltechniek, automontage, gas, -water en sanitairinstallatie, reparatie buitenboordmotor, lichtaggregaat en brushcutter en security, duren tot en met eind juli. Deelname is gratis.

Met name jongeren uit de buurten Nieuwweer, Wintiwai, Hannas’ lust, Latour, Pont, Ramgoelam en Efraim, behoren tot de doelgroep. In Marowijne (Moengo en Albina) wordt er eveneens gerekruteerd. Uit de geselecteerden zullen dertig direct een baan krijgen als assistent security guard, terwijl zij in het vak worden getraind. Na de vaktrainingen staan lessen in het solliciteren en de juiste werkattitude op het programma, zegt Cocon.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May