Zeven medailles voor culinair team bij Taste of the Caribbean
03 Jul 2014, 08:00
foto
Het culinair team van Suriname met de medailles.


Het Surinaamse culinair team heeft tijdens Taste of the Caribbean 2014 in Miami weer eens een goede beurt gemaakt. Maar liefst zeven medailles werden behaald op deze internationaal gerenommeerde kookwedstrijd. Chef-kok Jethro Wirht veroverde goud in de categorie chef of the year.


Sherwin Alexander behaalde brons in de seafood competitie, Tirsa Braumuller won zilver in de beef competitie en Giovanni Asmo was goed voor brons bij de cheese cake competitie. Michel Blackson behaalde brons bij de bartender of the year competitie. Algeray Ravenberg kreeg brons bij de junior-chef of the year competitie en als team werd zilver binnengehaald. Het team van Puerto Rico werd winnaar in
de teamcompetitie. Er deden tien Caribische landen mee aan het kookevenement.

Behalve dat de chef-koks onderling strijd leveren op de verschillende onderdelen, plaatsen zij ook hun land op de kaart. De juryleden zijn goed te spreken over de prestatie van Suriname bij zowel de teamcompetitie als ook de individuele wedstrijden. Vaststaat dat de chef-koks niet onder doen voor die van de andere landen. De juryleden hebben daarom ook Suriname aangeraden steeds te blijven meedoen aan het evenement en zo het culinaire niveau van het land te helpen opkrikken.

Creativiteit neemt toe
Bij de diverse speeches tijdens de prijsuitreiking woensdagavond werd benadrukt hoe belangrijk het is om de culinaire wereld van het Caribisch gebied te ontwikkelen. Jurylid Peter Olsacher gaf aan dat de verschillende Caribische eilanden zoveel fantastische gewassen hebben om de heerlijkste gerechten mee te maken. Het ligt aan de koks dit uit te buiten. Josue Merced-Reyes, jurylid bij de bartender of the year competitie gaf aan dat de creativiteit van de bartenders aan het toenemen is. Hij heeft verschillende creaties voorbij zien gaan bij zijn onderdeel, waaronder een cocktail die eetbare bloemen had. Wat hij prachtig vond is dat de bartenders allemaal cocktails hebben gemaakt met fruit dat in hun land voorkomt. De organisatie kijkt terug op een succesvolle Taste of the Caribbean 2014 en is bezig te plannen voor de editie van volgend jaar.

Taste of the Caribbean is een culinaire evenement dat bestaat uit een aantal wedstrijden verdeeld over verschillende dagen. Tien teams van het Caribisch gebied en de regio nemen het tegen elkaar op in onder andere een culinaire competities, bartender competities en pastry competities. Het doel is om chefs, pastry chefs en bartenders dichter bij elkaar te brengen om hun kunsten en ervaringen uit te wisselen zodat ze van elkaar kunnen leren. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Caribbean Hotel and Tourism Association en werd ook dit jaar in de Hyatt Regency Miami gehouden. Het Suriname culinaire team heeft zich door fundraising diners fondsen vergaard voor deelname en zich ook voorbereid op het evenement. Randy Smith en Patrick Woei zorgden voor de begeleiding van het team.

Kevin Headley
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December