Assemblee houdt rekening met Ramadan
03 Jul 2014, 06:00
foto


De Nationale Assemblee houdt rekening met de vastenmaand Ramadan. Diverse leden van het parlement moeten na zonsondergang ontvasten. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de vergadering woensdagmiddag vroegtijdig verdaagd naar vanmiddag.

Vandaag komt het parlement om 11 uur eerst in huishoudelijke vergadering bijeen. De huishoudelijke én openbare vergadering zijn woensdag laat begonnen. Simons deed een beroep op de leden om op tijd te komen, waardoor er voldoende tijd is om te vergaderen. De vastenmaand Ramadan duurt tot 28 juli.

De Nationale Assemblee zal de vergadering hervatten met behandeling van de wet Nationale Basiszorgverzekering. Daarna staat op de agenda de behandeling van de ontwerpwet Minimum uurloon. Woensdag zijn er veel vragen gesteld over de invoering van een algemeen pensioen. Er moeten diverse staatsbesluiten worden gemaakt. De 'sociale wetten' hebben verband met elkaar. Hoewel er nog veel open vragen zijn, wil de regering zo snel mogelijk deze ontwerpwetten behandeld hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May