Leerkrachten leren drugsgebruik vroeg te signaleren
02 Jul 2014, 13:00
foto
Onderwijsgevenden tijdens de training 'Vroege signalering van drugsgebruik.' (Foto: Minov)


Leerkrachten van de technische scholen worden getraind in het vroeg signaleren van drugsgebruik. De Nationale Antidrugs Raad (NAR) vindt dat het drugsprobleem integraal moet plaatsvinden. En precies daar past de training van onderwijsgevenden van het beroepsonderwijs in.

Onderdirecteur Ashok Rambali van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zei bij de start van de bijscholing dat beroepsonderwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van het land. Het is dus noodzakelijk jongeren goed te begeleiden, ook wat de drugsproblematiek betreft.

Voorzitter van de NAR, tevens directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname, Dayashanker Mathoera, vindt het belangrijk dat leerkrachten worden getraind om drugsgebruik bij jongeren met wie zij dagelijks bezig zijn op tijd te ontdekken. Zo kan de aanpak dan ook in een vroeg stadium beginnen. Het is essentieel dat leerkrachten eveneens weten hoe met dit probleem om te gaan en wat zij moeten doen.

Een ander voordeel dat deze voorlichtingssessies hebben is dat via de leerkrachten er meer informatie uit de eerste hand kan worden verkregen over drugsgebruik bij jongeren. Die informatie kan vervolgens worden verwerkt in het te formuleren drugsbeleid. Leerkrachten hebben vaak meer zicht op de praktijksituatie, omdat ze in nauw contact staan met de jongeren.

Leerkrachten in Nickerie worden ook in de materie bijgeschoold. Het is de bedoeling dat later dit jaar de schoolmediatheek-medewerkers en VOJ-leerkrachten worden getraind. De interactieve sessies worden verzorgd door medewerkers van de polikliniek Verslavingszorg, het vroegere Bureau Alcohol en Drugs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May