Assembleevergadering voor behandeling 'sociale wetten'
02 Jul 2014, 06:00
foto


De Nationale Assemblee heeft voor vanmiddag 12 uur een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. Twee uur later zal in het openbaar vergaderd worden. Op de agenda staan drie ontwerpwetten voor behandeling: de pensioenwet, Nationale Basiszorgverzekering en wet Minimum uurloon. De eindverslagen van de ontwerpwetten moeten eerst in de huishoudelijke vergadering worden behandeld.

De discussie over vooral het minimum uurloon heeft lang geduurd. Het bedrijfsleven heeft er kritiek op dat de Raad van Ministers in april de ontwerpwet heeft goedgekeurd. Vooral vakbondsleider Robby Berenstein, voorzitter van C-47, vindt dat de visie van de vakbeweging nog verwerkt moest worden. SPA-voorzitter Guno Castelen heeft reeds aangekondigd dat hij zijn stem zal laten horen tijdens de behandeling van de ontwerpwet.

Naast het minimum uurloon wil de regering een algemene pensioenregeling invoeren. In de commissie van rapporteurs die de wet voorbereid heeft voor openbare behandeling hebben zitting: Anton Paal (voorzitter), Mahinder Rathipal, Soetimin Marsidih, Walter Bonjaski, Ronny Asabina en Carl Breeveld.

De commissie van rapporteurs voor de ontwerpwet Nationale Basiszorgverzekering wordt voorgezeten door Theo Vishnudatt. In de commissie hebben verder zitting: Winston Jessurun, Diana Pokie, Ganeshkoemar Kandhai, Hesdy Pigot en Lesley Artist.
André Misiekaba leidt de commissie 'Minimum uurloon'. De leden zijn: Guno Castelen, Marinus Bee, Patrick Kensenhuis, Carl Breeveld, Sheilendra Girjasing en Noreen Cheung.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May