'Patiënten worden in kosten gejaagd door RGD-Nickerie'
30 Jun 2014, 02:00
foto
Assembleelid Rashied Doekhie en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh.


Diverse patiënten uit Nickerie klagen bij onder andere volksvertegenwoordigers dat ze naar Paramaribo worden gestuurd door artsen van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) zegt dat het hem zeer doet wanneer hij hoort dat RGD-artsen in Nickerie aangeven dat zij hun patiënten liever naar Paramaribo sturen, omdat zij weten dat daar 100 procent genezing is.

Doekhie zegt dat patiënten opzettelijk misleid worden, omdat artsen het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) willen boycotten. "Op deze manier worden niet het ziekenhuis getroffen, maar de patiënten. Die hebben extra onkosten, zonder dat de behandeling beter is", meent Doekhie. Hij geeft aan dat het ziekenhuis op een hoog niveau draait. Het ziekenhuis draait volgens hem professioneel, is hygiënisch en schoon, er heerst orde en discipline. "Het LMSZN draait niet meer als een tijdje terug waarbij er gelden geleend moest worden om salarissen uit te betalen. Het ziekenhuis wordt uitgebreid en we willen niet naar af", zegt Doekhie.

Sabotage
Volgens het assembleelid willen bepaalde artsen niet dat het ziekenhuis goed functioneert en dat er dankbare mensen zullen opstaan en zullen aangeven dat ze dit beleid willen voortzetten en dat deze regering en de president weer gekozen moeten worden. Dat is volgens Doekhie een doorn in het oog van deze RGD- artsen. Doekhie zegt dat patiënten dagelijks over klagen dat ze naar Paramaribo gestuurd worden voor specialistische behandeling die in het LMSZN aanwezig is. Zij geven aan dat om specialisten in Paramaribo te bezoeken er meer kosten verbonden zijn dan de garantiebrief van de arts. Transport, voeding en verblijf kunnen zij niet altijd betalen en meestal is er een begeleider nodig.

Doekhie vindt dat de regering probeert te decentraliseren, maar het beleid wordt bewust gesaboteerd om alleen ontevreden burgers te creëren. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh zegt dat hij vaker ook mensen heeft gehad die niet naar Paramaribo konden afreizen om de specialisten te bezoeken. Hij heeft via de directeur van LMSZN, Antoine Elias, deze mensen kosteloos laten behandelen door de specialisten van het ziekenhuis. Uit informatie blijkt dat de artsen weigeren deze patiënten een garantiebrief te geven voor specialisten van het LMSZN. Bij navraag zegt Elias dat hij de mensen heeft laten behandelen op verzoek van de districtscommissaris, maar dit moet niet te vaak gebeuren, omdat het ziekenhuis inkomsten moet blijven genereren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May