RGD wil diensten uitbreiden richting Moengo
29 Jun 2014, 08:00
foto


De stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) bekijkt mogelijkheden om haar diensten verder uit te breiden richting Moengo. Na de aftrap in Meerzorg voor een nieuw gezondheidscentrum in de tweede week van juni, wordt er nu vorm gegeven aan de plannen om tussen Meerzorg en Moengo ook poli's op te zetten.

''Wij werken steeds aan de verbetering van de dienstverlening en kijken naar de mogelijkheden tussen poli's en mobiele units tussen Meerzorg en Moengo op te zetten'', zegt algemeen directeur van de RGD, Maaltie Sardjoe. Ze zegt dat er rekening moet worden gehouden met de afstand tussen Meerzorg en Moengo. Afhankelijk van de bevolkingsdichtheid in deze gebieden zullen de keuzes ook worden genomen.

Bewoners van vooral Stolkertsijver en Tamanredjo willen onder ander dat er RGD poli's worden neergezet in hun gebieden. Hun wens hebben ze reeds een jaar terug kenbaar gemaakt aan de gewezen districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, en de volksvertegenwoordigers van Commewijne, die op hun beurt aan de minister van Volksgezondheid Michel Blokland aandacht hebben gevraagd hiervoor. Ook de parlementariërs van Marowijne hebben in De Nationale Assemblee gewezen op de slechte toegang tot de gezondheidszorg. Blokland zegt dat het ministerie steeds werkt aan de verbetering van de dienstverlening. Vooral de districten zullen de komende tijd veel aandacht krijgen.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May