Ashabe Islam begint zondag met vasten
28 Jun 2014, 22:00
foto
Leden van Ashabe Islam in Nickerie bezig met het Tarawieh gebed.


De groep moslims, die de maansikkel met het blote oog moest zien vrijdagavond, begint zondag vóór zonsopkomst met het vasten. Bij verschillende moskeeën in het hele land stonden moslims vrijdag in de vooravond te turen naar de bewolkte lucht.
De maan hebben ze niet kunnen waarnemen in het westen. Een deel van de moslims is vandaag begonnen met vasten.

Gisteravond omstreeks 19:07 kon geen glimp van de maan opgevangen worden. Tenminste twee personen moeten de maan zien. Nu de maan niet is waargenomen, zal volgens het Shariah de maand afgerond worden naar 30 dagen. Het Tarawieh gebed begint 20.30 uur. Dit gebed wordt alleen tijdens de vastenmaand Ramadan voorgelezen.

Gedurende de maand Ramadan onthouden de moslims en moslima’s zich van zonsopkomst tot zonsondergang van voedsel en drank. Het is de maand van de eerste openbaringen van de Heilige Koran aan profeet Mohammed. Het vasten in deze maand is verplicht voor alle moslims. Volgens de coördinator van Ashabe Islam, Moenaaf Madhar, is het prijzenswaardig dat er veel jongeren participeren, vooral omdat zij vanaf volgende week in de examenperiode zitten. Wat opmerkelijk is bij Ashabe Islam is dat bijkans alle bevolkingsgroepen participeren. Elke avond zal gezamenlijk omstreeks 19.07 uur worden ontvast in de hal van de moskee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May