Elias wil oplossing scheefgroei ligdagtarieven
28 Jun 2014, 14:00
foto
Antoine Elias, directeur LMSZN


Algemeen directeur van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN), Antoine Elias, ziet graag dat er een oplossing komt in de scheefgroei van ligdagtarieven bij de ziekenhuizen. Hij zegt dat tijdens de onderhandelingen het heel strak aan toeging over de tarieven. Elias is er ingenomen mee dat vicepresident Robert Ameerali het tarief van Sociale Zaken recht heeft getrokken per 1 mei 2014. Hij beloofde toen dat de tarieven van het Staatsziekenfonds en de basisverzekering BZSR ook rechtgetrokken zullen worden.

Elias vindt dat Nickerie iets meer moest krijgen omdat het ziekenhuis alle spullen uit Paramaribo moet halen. De kosten voor transport bijvoorbeeld hebben de andere ziekenhuizen in Paramaribo niet. Zijn collega's vonden dat ook niet rechtvaardig.

"De scheefgroei bij de ligdagtarieven ben ik komen aantreffen, en ik wil dat nu wel rechttrekken omdat wij op zo’n manier inkomsten derven. Het verschil bij BZSR is SRD 62.50 en bij SZF SRD 37.50. Wij willen dat Nickerie hetzelfde krijgt als de andere ziekenhuizen", stelt Elias. Alleen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo krijgt dus 10 procent meer dan de overige ziekenhuizen. Dit is logisch om het academisch karakter, waarbij medici worden opgeleid voor de ziekenhuizen. Elias zegt dat hij alle geloof in heeft dat hij krijgt wat het ziekenhuis waard is, want hij wil de patiënten die zorg bieden waar zij recht op hebben en dat is "goede en deskundige zorg".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May