Alternatieve geneesheer misbruikt minderjarige
27 Jun 2014, 12:00
foto


Jason S. (29) wordt ervan verdacht dat hij een minderjarig meisje heeft verkracht in district Wanica. Hij zou dat hebben gedaan op 8 april. Rechter Marie Mettendaf heeft de verdachte op de rechtszitting van donderdag gehoord. Huilend beweerde de man dat een boze geest hem in zijn macht had genomen en hem had aangezet tot verkrachting van de tiener. Hij was bezig het meisje een ‘wasi’ (ritueel bad) te geven.

De verdachte beoefent al negen jaar de alternatieve geneeskunde. Veel mensen gaan een ‘wasi’ bij hem nemen. Tijdens die handelingen heeft hij meestal een handlanger bij zich. De badkamer, omrasterd door zinkplaten, staat op zijn achtererf en is betegeld. Jason S. zei dat zoiets hem voor het eerst is overkomen.
Hij was bezig te bidden, toen de deur achter hem heel hard dichtsloeg. Hij wist niet wat hem overkwam, vertelde hij de rechter. Hij kan zich niet herinneren wat met hem gebeurde. Toen hij weer bij zijn positieven was, vond hij zichzelf op het meisje. Hij stond meteen op, sommeerde de tiener dat ook te doen en waste alle sporen van het misbruik weg. Vervolgens gaf hij het meisje een 'wasi'.

Het slachtoffer is een familielid van zijn buurman. Het kind was ziek; zij vergat alles. Dus, moest zij een ‘wasi’ nemen. De ouders en een broer van het meisje zaten op het balkon van de verdachte en hij was op die bewuste dag zonder handlanger in de badkamer. De ‘pangi’, die het meisje om haar lichaam had, spreidde hij op de grond. Een deel van het gewaad trok hij over haar gezicht, waardoor het kind niets meer kon zien.

Bij de politie verklaarde het slachtoffer dat de verdachte haar met een hand stevig drukte, terwijl hij met zijn andere hand haar ondergoed wegrukte. Zij hoorde nog hoe hij zijn broekrits opende. Hij legde haar op de grond en had seks met haar. Hij hield pas op toen hij zijn hoogtepunt had bereikt. In de eerste instantie had Jason S. alles ontkend, maar nadat hij op het politiebureau met het slachtoffer werd geconfronteerd, bekende hij zijn daad.

Inkeer en spijt
Mettendaf vond het vreemd dat de verdachte op die bewuste dag geen handlanger bij zich had. Ook had hij de ‘pangi’ al gespreid op de grond en het gezicht van slachtoffer afgedekt. Volgens de verdachte wilde hij niet dat het meisje schrammen moest oplopen nadat zij zou vallen. Mettendaf vroeg Jason S. hoe hij al van tevoren wist dat het meisje op de grond zou vallen. Zij merkte op dat de verdachte al van te voren plannen had beraamd.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, confronteerde Jason S. met zijn gedetailleerde verklaring bij de politie. Zij vroeg hem hoe hij zo gedetailleerd over zijn daad kon vertellen als hij in trance was. Zij benadrukte dat mensen geen misbruik mogen maken van het beroep van alternatieve geneesheer en van mensen die ‘wasi’s’ geven. Ook vroeg ze waarom de verdachte ineens wel alles vertelde, toen het slachtoffer voor hem zat. Jason S. verklaarde dat hij tot inkeer kwam en spijt heeft van zijn handeling. Vanaf het begin tot het einde van het verhoor bleef de verdachte huilen. Deze zaak wordt op 24 juli verder behandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May