VRA krijgt voorstellen van RGD
27 Jun 2014, 02:00
foto


De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) heeft een nieuw voorstel gekregen van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De VRA artsen zijn zes maanden niet betaald voor de dienstverlening aan het basiszorgsysteem (BZSR), ingevoerd door de regering. Ook heerst er ontevredenheid over de CAO-regeling.

VRA-voorzitter Jules Cruden deelde mee dat in actie gegaan zal worden als de organisatie niet gehoord zou worden. Na de bijeenkomst woensdag heeft de RGD de VRA een enkelvoudig honorarium structuur tezamen met de herziening van het artsen reglement aangeboden. ''De RGD stelt voor een commissie bestaande uit afgevaardigden van de RGD en de VRA in te zetten om binnen één maand een concept aan te bieden. Het nieuwe honorarium gaat in per 1 januari 2015'', legt algemeendirecteur Maaltie Sardjoe uit.

Daarnaast doet de RGD het voorstel dat de VRA haar standpunt over de betaling van BZSR en on- en minvermogende patiënten tijdens de middag- en weekendwacht in te trekken. ''Daartegenover staat dat de RGD pas op de plaats maakt over de maatregelen die getroffen zouden worden tegen de artsen waarover klachten binnen zijn gekomen''. De artsen tegen wie er klachten zijn, vragen namelijk geld aan hun patiënten. Dit mag volgens het artsenreglement absoluut niet. De artsen hebben evenwel de ruimte om te praten over de knelpunten vanuit hun zijde over de middagpoli. Ten slotte is het voorstel vanuit de RGD ook dat de VRA haar CAO in 2014 indient. De VRA heeft een week de tijd om een reactie te geven op deze voorstellen.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May