Drielingen worden nu 5 jaar verzorgd door de Staat
26 Jun 2014, 18:00
foto
Archieffoto van de meerlingen die in mei zijn geboren.


Het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting heeft vanaf 12 juni de hulpverlening aan vrouwen die zijn bevallen van een drieling verruimd. Was het zo dat de voorzieningen toegekend werden voor een periode van drie jaar, thans is besloten de hulp vijf jaar lang te geven.

In de maand mei waren er bijzondere geboorten in het ‘s Landhospitaal. Dit ziekenhuis heeft die maand twee drielingen verwelkomd. De eerste drieling is op 17 mei geboren. Deze zijn de meisjes Ankita, Aradhya en Anakshi. Op 22 mei zijn Trisha, Sameera en Alia geboren. Minister Alice Amafo van Sociale Zaken die zich sterk maakte voor het opvoeren van de verzorgingsjaren vanwege de Staat, bracht de meerlingen een bezoek en had ook wat geschenken voor hen. De voorzieningen die vanwege de Staat zijn getroffen, zijn bedoeld om de ouders bij te staan bij het grootbrengen van de kinderen.

De regeling houdt in dat vanuit de Staat voor gezinscoaching zal worden gezorgd. Het gezin krijgt begeleiding en hulp bij opname in het arbeidsproces. Ook is er vrije geneeskundige behandeling voor de moeder en de drieling. Voor hulp in de huishouding wordt een maximumbedrag van SRD 1250 per maand gegeven. Voor babyvoeding en babyverzorgingsartikelen is er een maximumbedrag van SRD 1500 per maand ter beschikking. Verder krijgt het gezin een bedrag van SRD 1000 per maand als tegemoetkoming bij de huur of huurkoop van een woning, indien het gezin niet over adequate huisvesting beschikt. Het gezin krijgt deze voorzieningen vanaf nu tot vijf jaar na de geboorte van de drieling.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May