VHP ervaart 'meet the people campagne' als groot succes
26 Jun 2014, 10:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens de 'meet the people campagne'. (Foto: Mediacommissie VHP)


De VHP blikt tevreden terug bij de evaluatie van acht maanden 'meet the people campagne'. Vanaf oktober zijn er 36 ontmoetingen geweest in 18 ressorten verspreid over 6 districten. VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt dat de huisbezoeken zich niet alleen tot Paramaribo strekken, maar zich uitbreiden naar alle districten. Bij deze campagne gaat het volgens de politicus niet om een bepaalde groep, maar om alle Surinamers.

De essentie van de ‘meet the people campagne’ is volgens de partij om een politieke bewustwording op gang te brengen bij de samenleving. Hierbij is de maatschappelijke betrokkenheid belangrijk voor het vormgeven van de toekomst en de ontwikkeling van het land. De VHP gaat voor een vernieuwd concept dat toonaangevend moet zijn voor de ontwikkelingsrichting van Suriname.
Door een eigen inbreng, zeggenschap in de besluitvorming, en een directe betrokkenheid kan dit worden gerealiseerd, volgens de VHP. Met deze campagne wordt de betrokkenheid van de buurtbewoners en ressorten gestimuleerd om gebruik te maken van hun democratisch recht, namelijk het stemrecht. "Indien u verandering (change) wenst in landsbestuur moet u wel naar de stembus gaan en de juiste keuze maken op 25 mei 2015. Niet gaan stemmen is geen optie, want dan gaat een stem verloren, terwijl juist uw stem een wezenlijk verschil had kunnen uitmaken in de besluitvorming", houdt Santokhi de mensen voor.

Intensiveren campagne
De VHP zegt niet langer de politieke boodschap over te brengen alleen via het podium, folder of brochure. Door de mensen op te zoeken, wordt met hen van gedachten gewisseld over hun visie, hun problemen, en hun wenselijkheden voor de komende periode. Met nog ruim 30 verzoeken voor de 'meet the people campagne' is het nut van deze activiteit bewezen volgens de partij. Er komen steeds meer verzoeken binnen voor deze campagne uit de verschillende buurten. De campagnes zullen worden geïntensiveerd met het oog op de verkiezingen.

De mensen hebben over het algemeen dezelfde wensen bij het aantreden van een nieuwe regering in 2015. Samengevat komt het neer op een stabiele economie, herstel van het vertrouwen in de centrale overheid, betere communicatie, openbaarheid van bestuur en creëren van werkgelegenheid. Het huisvestingsvraagstuk, aanpak van criminaliteit en bescherming van de rechtszekerheid staan ook op de prioriteitenlijst. De jongeren wensen sportcentra in hun woonwijken, studiefinanciering en betaalbaar verblijf voor universiteitsstudenten. Ook veel seniorenburgers klagen dat de AOV gelden binnen twee weken op zijn door de hoge prijzen van de eerste levensbehoeften.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May