Budike maakt zich op voor assembleezetel in Commewijne
25 Jun 2014, 06:00
foto
Marlon Budike


Fungerend voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) in Commewijne, Marlon Budike, zegt te gaan voor het lidmaatschap van De Nationale Assemblee (DNA). De achterban van Commewijne heeft deze wens kenbaar gemaakt. ''Mij is reeds twee jaren terug gevraagd om de leiding in Commewijne over te nemen en daarna is mij gevraagd om te gaan voor DNA. Ik heb lang moeten nadenken voor ik de beslissing heb genomen, maar ik ben er nu wel klaar voor", zegt Budike zelfverzekerd.

De NPS'er meent dat als de 'groene partij' een kandidaat op nummer 2 had geplaatst bij de verkiezingen in 2010, het Nieuw Front twee zetels van Commewijne had veroverd. ''Er zijn strategische fouten gemaakt bij de vorige verkiezing. Deze fouten moeten niet meer worden gemaakt'', stelt Budike. Hij zegt dat de partij de VHP net zo zal blijven ondersteunen in dit district, zoals bij de vorige verkiezingen, echter moet de NPS nu een veel betere plaats krijgen op de lijst.

De wens van NPS Commewijne is reeds kenbaar gemaakt aan het hoofdbestuur. Budike zegt dat hij de beslissing overlaat aan het hoofdbestuur onder leiding van Gregory Rusland. ''Het hoofdbestuur moet uiteindelijk gaan beslissen en wij zullen die beslissing respecteren''. Budike is reeds gestart met het mobiliseren van de achterban in Commewijne.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May