Surinaams Rode Kruis herdenkt 74-jarig bestaan
23 Jun 2014, 18:15
foto


Het Surinaams Rode Kruis (SRK) dat volgend jaar op 20 juni zijn 75 jarig bestaan herdenkt, heeft dit jaar wederom bloeddonoren geëerd. Het gaat om bloeddonoren en vrijwilligers die hun bloed en krachten geven aan het doel van het Surinaams Rode Kruis; bloed geven om levens te redden.

Vrijwilligers van het SRK bereiden gemeenschappen beter voor op rampen en crisis situaties door programma’s die zijn voortgevloeid uit de EHBO-trainingen die het SRK biedt. Het bloedprogramma garandeert sinds 1940 de bloedvoorziening in het land. Er zijn 6.308 bloeddonoren die hun bloed blijven geven om levens te redden.

“Het SRK is trots op onze bloeddonoren en vrijwilligers voor het blijven geven aan elkaar en actief hulp te bieden in tijden van nood,” schrijft de organisatie. “Samen met elkaar kunnenw ij ervoor zorgen dat wij in een gezond leefklimaat vertoeven en continu in staat zijn levens te redden.” Het SRK blijft uitkijken naar meer bloeddonoren en vrijwilligers om gezamenlijk humanitaire acties uit te voeren en de leefomgeving te verbeteren.

Het SRK heeft twee activiteiten, de huldiging van de bloeddonoren op Wereld Bloeddonoren dag op 14 juni, en zijn 74ste verjaardag op 20 juni, herdacht met een familiy day op zondag 22 juni. De viering is gehouden op het complex van het SRK aan de Rode Kruislaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May