Nabeschouwing dag 11
23 Jun 2014, 04:00

Na de wedstrijden van gisteren, hebben alle landen nu twee wedstrijden gespeeld. In sommige groepen zijn de kaarten zo goed als geschud, terwijl de strijd in andere nog open is. In groep H is België na twee overwinningen reeds geplaatst voor de achtste finales, terwijl Algerije na de overwinning op Zuid-Korea de beste kaarten heeft om met België mee te gaan.

België had ontzettend veel moeite met het anti-voetbal van Rusland. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots heeft uiteindelijk een zwaar bevochten overwinning behaald op de Russen en zich zodoende geplaatst voor de achtste finales.

In navolging van Iran, heeft ook Zuid-Korea verdedigend voetbal laten zien. Dat er met deze speelwijze geen eer te behalen valt, is de Koreanen nu wel duidelijk. Na een aftastend begin werd het in een tijdspanne van 12 minuten 3-0 voor Algerije. Uiteindelijk won Algerije de ontmoeting met 4-2. Hierdoor kan Algerije, mits van Rusland wordt gewonnen, zich opmaken voor een plek in de volgende ronde.

Portugal dat een overwinning nodig had om zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor een plek in de achtste finales, begon goed aan de wedstrijd. Reeds in de 6e minuut tekende Nani aan voor het eerste doelpunt. Wie dacht dat Portugal de doelpunten nu aan mekaar zou rijgen, om zo de wrange nasmaak van het schandelijk verlies tegen Duitsland weg te maken, vergiste zich deerlijk. De Portugezen sprongen onzorgvuldig om met de kansen en stelden Amerika alzo in de gelegenheid weer in het spel te komen. De Amerikanen kwamen langszij en namen zelfs een voorsprong. Het scheelde luttele seconden of Amerika had de ontmoeting gewonnen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd sleepte Portugal toch een punt uit het vuur. Hierdoor is de strijd in groep G nog volledig open, maar staan Duitsland en Amerika er gunstiger voor.