Rusland: Garantie ingebouwd om regering weg te stemmen
22 Jun 2014, 06:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland en wnd voorzitter van afdeling Commewijne, Marlon Budeke, nemen het informatiecentrum te Meerzorg in gebruik.


De leiding van de Nationale Partij Suriname (NPS) is aangenaam verrast met de opening van het informatie en registratiecentrum te Meerzorg. Voorzitter Gregory Rusland prees de inspanningen van de afdeling Commewijne onder leiding van waarnemend voorzitter Marlon Budeke. Tijdens een structurenvergadering in het weekend zei Rusland dat de intentieverklaring getekend door het Nieuw Front, de BEP, KTPI en Pertjajah Luhur als een garantie gezien moet worden om de regering naar huis te sturen voor een beter bestuur van het land.


"Wij zullen er alles aan moeten doen om deel uit te maken van de volgende regering", deelde de voorzitter van de 'groene partij' mee. Rusland benadrukte dat de geschiedenis aantoont, dat de NPS en haar partners steeds weer het puin moeten opruimen dat de NDP'ers veroorzaken en achterlaten. Dat dreigt nu weer te gebeuren. "Wij hebben als partij steeds hard moeten werken om orde op zaken te stellen. Het heeft ons tien jaren gekost om het juiste spoor uit te zetten. In 2010 is er weer een situatie ontstaan waar de NDP het bestuur van het land overnam. En als wij de NDP periode 2010-2014 in ogenschouw nemen dan zult u merken, dat wij alle reden hebben, om ons weer zorgen te maken", hield Rusland zijn gehoor voor.

De NPS-toppers zijn van mening dat de huidige machthebbers een verkwistend beleid voeren. Suriname is niet in staat te sparen. "Het goede werk van de NPS en haar partners is weer te niet gedaan", zei Rusland. "Wij koersen regelrecht in de richting waarin wij ons in 2000 bevonden. Daar moet een halt aan worden toegeroepen. Zo kan het niet doorgaan. Wij van de NPS zullen de hoofden bij elkaar moeten steken om na te gaan hoe de rampspoed te keren."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May