Alliance heeft twee nieuwe raadsleden
22 Jun 2014, 00:00
foto


Rudi Soerodimedjo en John Doelatip die namens Pertjajah Luhur zaten in de raad van commissarissen van het staatsbedrijf Alliance zijn vervangen. Gerrit Breinburg, directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is aangesteld als de president-commissaris en Sunita Algoe-Bipat als commissaris.

Geconfronteerd met zijn naamgenoot zegt LVV-minister Soeresh aan Starnieuws dat er geen familieverband bestaat. Algoe-Bipat is al jaren hoofd van de afdeling Proeftuinen die ressorteert onder het onderdirectoraat Landbouwkundig onderzoek Afzet en Verwerking. En aangezien Breinburg al jaren dit project trekt, heb ik hem gevraagd om de raad voor te zitten, zegt Algoe. Hij vindt dat het personeel meer op het veld moet zijn.

De nieuwe raadsleden zijn ingaande 1 juni 2014 benoemd, maar nog niet geïnstalleerd door minister Algoe. Naast Algoe-Bipat zitten als andere commissarissen in de raad Harinandan Oemraw, W. Moenne, D. Lemmers en de dames N. Gopal en N. Bolman-Brank. Alle commissarissen krijgen een maandelijkse vergoeding van SRD 950, terwijl de president-commissaris SRD 1.250 ontvangt.

De benoeming van Breinburg en Algoe-Bipat heeft per missive van 28 mei 2014 plaatsgevonden. Nadat PL was bedankt uit de Mega Combinatie, zijn langzaam maar zeker de posten die PL bekleedde, teruggenomen. “In het belang van de dienst, wordt het noodzakelijk geacht om twee leden van de raad van commissarissen van het Staatsbedrijf Alliance te ontslaan en nieuwe leden te benoemen,” wordt de overweging omschreven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May