Frankrijk overrompelt Zwitserland
20 Jun 2014, 18:30

Frankrijk ging na een bliksemstart de rust in met een 3-0 voorsprong en won de ontmoeting uiteindelijk met 5-2 van Zwitserland.

Frankrijk begon heel fris aan de ontmoeting en kwam al snel op voorsprong toen Olivier Giroud in de 17e minuut uit een hoekschop scoorde. Een minuut later verdubbelde Blaise Matuidi de voorsprong voor de Fransen. Het beste spelmoment voor Zwitserland kwam in de 30ste minuut toen Shaqiri zijn inzet rakelings langs het vijandig doel zag gaan. In de 33ste minuut kreeg Benzema de gelegenheid om de wedstrijd buiten bereik van Zwitserland te zetten, maar doelman Diego Benaglio ontpopte zich tot redder van Zwitserland. Toch kwam Frankrijk nog in de eerste speelperiode op 3-0 toen Mathieu Valbuena in de 43ste minuut een voorzet van Olivier Giroud, achter doelman Diego Benaglio plaatste.

In het tweede bedrijf scoorden de Fransen nog tweemaal via Karim Benzema in de 67ste en Moussa Sissoko in de 73ste minuut. Toen het niets meer uitmaakte, opende Blerim Dzemaili de score voor Zwitserland in de 81ste minuut: 5-1. In de 87ste minuut scoorde Granit Xhaka op aangeven van Gökhan Inler nogmaals voor Zwitserland: 5-2.

Met dit resultaat is Frankrijk al geplaatst voor de achtste finales, terwijl Zwitserland dat is blijven steken op 3 punten, nog kans maakt op plaatsing voor de volgende ronde, maar dan moet wel gewonnen worden van Honduras.