Medewerkster DNA geeft verduistering US dollars toe
20 Jun 2014, 20:30
foto


Ketura K. is door rechter Sieglien Wijnhard gehoord op de rechtszitting donderdag. Zij wordt ervan verdacht opzettelijk en zonder toestemming US$ 23.000 en euro 1000 weggenomen te hebben van een filekast in De Nationale Assemblee. De verdachte gaf toe dat zij de gelden ontvreemd had, maar dat het bedrag wel minder is dan aangegeven is.

De verdachte verklaarde dat zij als administratief medewerker over de SRD kas ging. Haar chef was afwezig en velen hadden toegang tot de filekast. Het geld werd bewaard in een tas in die kast. Volgens Ketura K. hadden ook andere collega’s toegang tot de filekast en zij merkte op dat er geld in die tas bewaard werd. Zij beweerde vier tot vijf keren geld ontvreemd te hebben. Dit geld besteedde zij voor een groot deel aan haar vriend. Zijn auto moest gerepareerd worden en dat liet zij doen. Hij rijdt taxi en zijn voertuig moest in goede conditie zijn. Een klein bedrag heeft ze aan zichzelf besteed. Ketura K. verklaarde dat haar vriend haar nu in de steek heeft gelaten, nadat hij vernam dat zij zich schuldig had gemaakt aan het feit.

De verdachte beweerde dat zij tussen de US$ 10.000 en US$ 15.000 heeft genomen. Euro’s heeft zij nooit ontvreemd, benadrukte zij. Ketura K. wordt bijgestaan door advocaat Lesley Rogers. Hij vroeg zijn cliënt of de filekast beveiligd was. Zij verklaarde dat deze niet beveiligd was. De raadsman wilde weten wat er met de in beslag genomen goederen is gebeurd. De verdachte beweerde dat deze spullen thuis bij haar chef zijn afgegeven door de recherche.

Op 17 juli zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May