Commissie 'goede diensten' Atletiekbond wil bestuursverkiezing
21 Jun 2014, 06:00
foto


De commissie 'goede diensten' die ingesteld was door de algemene ledenvergadering van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) heeft geen oplossing kunnen brengen in de impasse waarin het bestuur is beland. Starnieuws verneemt dat de commissie onder leiding van Arnold Bilkerdijk voorgesteld heeft om binnen zes weken een bestuursverkiezing te houden.

Het bestuur van de SAB, onder leiding van Letitia Vriesde, kan niet meer als een collectief optreden. Er is sprake van twee groepen. Aan de ene kant de voorzitter en de penningmeester en aan de andere kant de secretaris generaal Raymond Gilson en vier bestuursleden. De commissie heeft vastgesteld dat er onder andere gebrek is aan goed leiderschap, communicatie, geen transparante financiële verantwoording en onderling wantrouwen.

Volgens de commissie ontbreekt er een organisatorische opzet bij de SAB. Ook lid-verenigingen geven onvoldoende ondersteuning aan het bestuur en trekken niet op tijd aan de bel. Drie opeenvolgende besturen hebben hun zittingsperiode niet uitgezeten. Het gaat om structurele problemen binnen de organisatie.

De commissie komt tot de conclusie dat er een vijandige houding is tussen bestuursleden, waardoor er geen ruimte is voor een vreedzame en duurzame atmosfeer. Op grond hiervan wordt aanbevolen om bestuursverkiezing te houden binnen zes weken. Het voorstel is deze week besproken op een rumoerige algemene ledenvergadering waarbij de gemoederen behoorlijk verhit waren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May