Winnaars VWO Natuurkunde Olympiade bekend
20 Jun 2014, 02:00
foto


De vijf vwo-scholieren die in juli zullen vertrekken naar Astana in de Republiek Kazakhstan, voor deelname aan de Internationale Natuurkunde Olympiade zijn bekend. Zij worden met twee natuurkunde docenten naar het internationale evenement afgevaardigd. De delegatie voor dit jaar bestaat uit Shivan Bissesar Osei Fränkel, Ravi Autar, Himdat Deochand en Shirani Bisnajak.

De studenten zijn geselecteerd uit ongeveer 120 deelnemers van alle vwo-scholen aan de Nationale Natuurkunde Olympiade in Suriname. In Astana zullen van 13 tot 21 juli, 88 landen aan de Olympiade van 2014 meedoen. Dit houdt in dat meer dan 400 studenten met elkaar om de hoogste eer op het gebied van de Natuurkunde zullen strijden, zegt de organisatie.

De Natuurkunde Olympiade wordt vanaf 1990 in Suriname georganiseerd door het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname, de CNOS. Het is de bedoeling vwo-studenten te stimuleren voor het kiezen van een studie in de Technologie, om zo de aanvoer van technisch kader voor het bedrijfsleven veilig te stellen. Het programma wordt sedert het begin van de deelname aan de Internationale Olympiade, die elk jaar weer in een ander land wordt gehouden, geheel gefinancierd door het bedrijfsleven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May