Kroatië walst over Kameroen
18 Jun 2014, 21:30
Kroatische spelers vieren het eerste doelpunt van
Mario Mandzukic, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. (Foto: Fifa)

Kroatië heeft in de laatste wedstrijd vandaag na een ruststand van 1-0, uiteindelijk met 4-0 gewonnen van Kameroen.

Kroatië begon heel goed aan de wedstrijd en nam al in de 11e minuut de leiding via Ivica Olic: 1-0. Kameroen daarentegen concentreerde zich meer op fysiek spel. De Afrikanen schroomden er niet voor om de tegenstander onderuit te halen of neer te slaan. Een aantal ongeoorloofde charges van de zijde van Kameroen ontgingen de arbitrale leiding. Luka Modric werd ook belaagd en liep een bloedneus op, maar dit incident werd ook niet gezien door de leiding. Vermoedelijk gealarmeerd door de vele blessures aan Kroatische zijde, toonde de arbiter Alexander Song direct de rode kaart, nadat deze Mario Mandzukic met de elleboog had bewerkt. Bij een 1-0 stand in het voordeel van Kroatië zochten de spelers de kleedkamers op.

Na de pauze zagen we een energiek Kroatië dat Kameroen op de pijnbank legde. Ivan Perisic tilde de stand in de 48ste minuut naar 2-0. Mario Mandzukic maakte er in de 61ste minuut 3-0 van en dezelfde speler bepaalde de eindstand in de 73ste minuut op 4-0. Door deze overwinning maakt Kroatië nog kans om zich te plaatsen voor de achtste finale, terwijl Kameroen niet verder gaat naar de achtste finale.