Rusland en Zuid-Korea delen de punten
17 Jun 2014, 21:25

In de laatste wedstrijd vandaag kwamen Rusland en Zuid-Korea niet verder dan een gelijkspel. Na een 0-0 ruststand, stond het na 90 minuten 1-1 op het scorebord.

Hoewel er in de eerste helft niet werd gescoord, was het geen saaie vertoning. Beide landen speelden sterk aanvallend en gingen vaak tot het uiterste, waarbij het er soms nogal hard aan toe ging. De strijd werd in deze speelperiode voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Ploegen gingen de pauze bij een dubbelblanke stand in.

Het was duidelijk dat er andere instructies gegeven zijn in de Zuid-Koreaanse kleedkamer, want de Koreanen vuurden na de rust het ene na het andere afstandsschot op het Russische doel. De Koreanen werden beloond toen de inzet van Lee Kung Ho door geklungel van de Russische doelman in het doel verdween in de 68ste minuut: 0-1.

De vreugde in het Koreaanse kamp was van korte duur want Alexander Kerzjakov trok de stand binnen zes minuten weer in evenwicht: 1-1. Hierna oefende Rusland druk uit, zo drong het Zuid-Korea terug op de eigen speelhelft en nam het vijandige doel onder vuur. Rusland kwam in de slotfase gevaarlijk dichtbij het winnende doelpunt, maar Zuid-Korea weerstond de druk wonderwel en sleepte zo een kostbare punt uit het vuur.