België geduldig langs Algerije
17 Jun 2014, 15:35

In de eerste ontmoeting vandaag won België na met 0-1 te hebben achter gestaan bij de rust, uiteindelijk met 2-1 van Algerije.

Hoewel Belgie over een kwalitatief beter spelersarsenaal beschikt, was het Algerije dat in de openingsfase de toon aangaf. Het team van Marc Wilmots was zoekende, oogde vermoeid en kon niet goed uit zijn spel komen. Klungelig verdedigen van Jan Vertonghen leverde Algerije in de 25ste minuut een strafschop op, die feilloos werd ingeschoten door Sofiane Feghouli: 0-1. Vanaf dit moment gingen de Belgen op zoek naar de gelijkmaker. Aanval na aanval werd opgezet, maar de Algerijnse defensie hield stand. De kleedkamers werden bij deze stand opgezocht.

Ook na de rust bleef België beuken op de verdediging, echter duurde dat tot de 70ste minuut toen niemand minder dan Marouane Fellaini - die aanvankelijk niet in de basis stond - de bal fraai via de deklat in het doel kopte: 1-1. Hierna drukte België door en wist Dries Mertens in de 80ste minuut het verlossende doelpunt te maken voor de Belgen: 2-1.