Dc Jurel zal optreden tegen overtreders wet
17 Jun 2014, 17:30
foto


Districtscommissaris Armand Jurel van bestuursressort Kabalebo kondigt streng optreden aan tegen mensen die in het wilde weg schieten. Hetzelfde geldt voor personen die her en der vuil smijten. Tussen Witagron en Apoera wordt er op diverse plekken onverantwoord geschoten.

Dit gedrag brengt werknemers van bedrijven in het gebied, waaronder Greenheart, maar ook andere bezoekers in gevaar. Nabij Mozeskreek en Falawatra zijn er arbeiders van dit bedrijf werkzaam. Deze plekken worden ook veel aangedaan door mensen om te recreëren.

Het Burger Informatie Centrum Kabalebo deelt mee dat op verkeersborden die langs de weg geplaatst wordt geschoten. Jagers en kampeerders laten hun vuil achter bij de kreken of langs de weg. Het vernielen van staatseigendommen langs de weg (artikel 414 strafrecht), het in gevaar brengen van mensenlevens, het overtreden van de Politiestrafwet (milieuvervuilers) en de Jachtwet is strafbaar.
Het gebruik van zoeklichten (beamers) in de nachtelijke uren is ten strengste verboden. Dit is een levensgevaarlijke zaak en heeft het afgelopen jaar al enkele levens opgeëist.
De districtscommissaris deelt mee dat de controle in dit gebied zal worden verscherpt om de veiligheid van de burgers te garanderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May