Vier jaar geëist voor mensenhandel
17 Jun 2014, 10:00
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen N.M. een celstraf van vier jaar, een boete van SRD 4000 of een hechtenis van zeven maanden geëist op de rechtszitting maandag. N.M. wordt verweten dat zij drie dames vanuit Guyana het land heeft binnengebracht. De drie dames was voorgehouden dat zij als serveersters zouden werken en veel geld zouden verdienen.

De verdachte bracht de vrouwen naar het binnenland. Zij moesten als sekswerkers hun diensten verlenen. Ook moesten de slachtoffers hun reisgeld terugbetalen. Daarnaast moesten zij geld afstaan voor voeding en verblijf. Deze vrouwen waren niet in het bezit van paspoorten. Bij de controlepost te Burnside zijn agenten betaald om hen door te laten. N.M. ontkent dit, maar volgens het OM zijn er bewijzen hiervoor.

De slachtoffers moesten euro 30 vragen voor short time genot. Indien een man de hele avond bij hen wilde slapen, moest hij euro 100 neertellen.
Tegen een andere verdachte, M.D., is in deze zaak vrijspraak geëist voor mensenhandel. Voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen en Vuurwapenwet is er een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk en een boete van SRD 500 of twee weken hechtenis geëist. M.D. had in zijn bezit een hoeveelheid marihuana en een illegaal wapen.
Op 7 juli zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May