13e WK-duel Nigeria-Iran doelpuntloos
16 Jun 2014, 18:40
Khosro Heydari van Iran en John Obi Mikel van Nigeria in een duel. (Foto: Shaun Botterill/FIFA)

Negentig minuten lang hebben Nigeria en Iran gestreden voor de overwinning, maar de dertiende wedstrijd op het WK Voetbal bleef doelpuntloos. Dit is de eerste wedstrijd van het toernooi waarin er geen doelpunt is gevallen. Nigeria was iets beter op de bal, maar tot scoren kwam het niet. Algemeen werd verwacht dat de kampioen van Afrika, met veel ervaren spelers, de overwinning binnen zou halen.

Nigeria had het meeste balbezit (63%), maar heeft het net niet kunnen vinden. Sterspeler John Obi Mikel die uitblinkt bij Chelsea, heeft niet kunnen imponeren in deze wedstrijd. Iran die ook enkele goede kansen had, faalde bij de afronding. De wedstrijd begon vlot, maar het tempo werd al gauw losgelaten. Over en weer waren er slechte passes. Reza Ghoochannejad was in de eerste helft in de positie om te scoren. Hij kopte de bal na een corner, maar doelman Victor Enyeama van Nigeria toonde zijn klasse.

Ook in de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. Het lukte Nigeria niet om Iran er onder te krijgen. Het publiek liet duidelijk merken ontevreden te zijn met de wedstrijd en trakteerde de spelers op een fluitconcert.
In groep F heeft Argentinië de leiding na de 2-1 overwinning op Bosnië-Herzegovina. Nigeria en Iran hebben elk één punt. In deze poule zullen zaterdag Argentinië en Nigeria tegen elkaar uitkomen. Iran zal het opnemen tegen Bosnië.