NPS installeert negen besturen voor onderafdelingen Para
16 Jun 2014, 17:10
foto
De NPS-vergadering in Para.


NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft negen nieuwe besturen voor onderafdelingen in het district Para geïnstalleerd. Het gaat om ruim zeventig personen. De besturen bestaan uit zeven tot elf leden. Rusland noemt het een goede ontwikkeling dat de vrouwen in de meerderheid zijn. Hij merkt op dat vrouwen het actiefst zijn in het veld.

Tijdens de bijeenkomst zaterdag hebben de sprekers de problemen van Para aan de orde gesteld. Rusland en assembleelid Patrick Kensenhuis hebben de situatie van Suralco/Alcoa onder de loep genomen. Stil gestaan werd over de toekomst van de bauxietindustrie, waar ook veel Paranen werkzaam zijn. Het werkgelegenheidsvraagstuk is eveneens besproken. Alcoa heeft aangekondigd dat naast de productievermindering ook werknemers afgevloeid zullen worden om in een betere concurrentiepositie te komen.

Aan de orde is ook gesteld dat de eenheid binnen de gelederen bewaard moet blijven zodat de partij verzekerd kan zijn voor het binnenbrengen van voldoende zetels om in een goede positie terecht te komen na de verkiezingen van uiterlijk mei 2015. Rusland zei dat de NPS weer de kans moet krijgen regeerverantwoordelijkheid te gaan dragen. De besturen die geïnstalleerd zijn, moeten nu de kiezers mobiliseren om hun stem uit te brengen op de NPS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May