Frankrijk te sterk voor Honduras
15 Jun 2014, 18:30
foto


Frankrijk heeft Honduras na een 1-0 ruststand met 3-0 verslagen. Na 2 wedstrijden in groep E gaan de Fransen vanwege een beter doelsaldo aan kop met 3 competitiepunten gevolgd door Zwitserland.

Frankrijk begon erg twijfelachtig aan de ontmoeting die gekenmerkt werd door veel overtredingen. Wilson Palacios die Honduras door zijn ervaring op sleeptouw zou moeten nemen, bleek eerder een blok aan het been. Hij lag nogal vaak geblesseerd en werd ook nog geel gekleurd na een opstootje met Paul Pogba. Alsof dat nog niet voldoende was, veroorzaakte deze Palacios een strafschop en keek nog in de eerste speelperiode tegen de rode kaart aan. Karim Benzema schoot de strafschop feilloos binnen en gaf zijn team zo een 1-0 voorsprong, bij welke stand ploegen de kleedkamers opzochten. Dit moment was het keerpunt in de wedstrijd.

Direct na de spelhervatting kwam Frankrijk op een 2-0 voorsprong, nadat een inzet van Benzema eerst tegen de paal kwam en daarna via de doelman in het net belandde. Dit moment zorgde voor enige consternatie, omdat de doellijntechnologie in het ene geval besliste dat het geen doelpunt was, terwijl het in het andere geval een doelpunt toekende. Na overleg besliste de arbiter, tot ontevredenheid van de Hondurese coach, dat het doelpunt moest blijven staan. In de 72ste minuut bepaalde Karim Benzema de eindstand op 3-0 voor Frankrijk.

Mireille Hoepel
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May