Koelbloediger Zwitserland verslaat Ecuador
15 Jun 2014, 15:30

In groep E heeft Zwitserland de ontmoeting tegen Ecuador gewonnen. Na een 0-1 ruststand won de ploeg van Otmar Hitzfeld de ontmoeting met 2-1.

Ecuador startte goed en nam halverwege de eerste speelperiode een 0-1 voorsprong via een kopbal van Enner Valencia. Bij deze stand gingen de ploegen de pauze in. Vrijwel direct na de rust bracht de speler A. Mehmedi de stand in evenwicht: 1-1. Hierna ontwikkelde zich een aantrekkelijke wedstrijd in aanvallend opzicht, met kansen over en weer, echter hadden de spitsen het vizier niet op scherp. Toen menigeen er vanuit ging dat de wedstrijd gelijk zou eindigen, gebeurde het volgende.

Twee minuten voor het einde deed Antonio Valencia waar hij om bekend staat bij Manchester United. Hij dreef op met de bal en bereikte vanuit zijn favoriete positie op rechts de ingevallen Joao Rojas, die alleen nog moest schieten op het doel. Deze verzuimde echter de trekker over te halen en leed klungelig balverlies. Vanuit de afgeslagen aanval van Ecuador counterde Zwitserland razendsnel en gaf Ecuador een les in koelbloedigheid. De speler H. Seferovic aarzelde geen moment de plaatste de bal meteen achter doelman Dominguez: 2-1.

Zwitserland deed wat Ecuador heeft nagelaten en pakt de volle winst.