Politie schiet gericht op auto die stopgebod negeert
15 Jun 2014, 13:00
foto


De 18-jarige C.F. negeerde vannacht het bevel van de politie bij een wegcontrole op de kruising Grote Combéweg en Henck Arronstraat om te stoppen. Omstreeks half drie sloeg een personenauto vanuit de Henck Arronstraat de Grote Combéweg in. Bij het zien van de wegcontrole van de politie, ondersteund door manschappen van het Nationaal Leger, stopte de autobestuurder de wagen abrupt en ging vervolgens ertoe over om het voertuig te keren. Met tekens werd de autobestuurder bevolen om de auto tot stilstand te brengen. De bestuurder negeerde deze bevelen en reed in op de ambtenaren. Die wisten zich in veiligheid te brengen door weg te springen. Vervolgens reed de autobestuurder met een vaart de Henck Arronstraat in en wel vanuit tegenovergestelde richting.

De politie zette vervolgens de achtervolging in waarbij in eerste instantie waarschuwingsschoten werden gelost in de hoop dat de auto tot stilstand zou worden gebracht. Toen dat niet gebeurde is gericht geschoten. Op een gegeven moment wist de chauffeur de politie van zich af te schudden.
Niet lang daarna kreeg de politie bericht vanuit de Spoedeisende Hulp van het St. Vincentius Ziekenhuis, dat twee jongemannen met schotverwondingen bij het ziekenhuis zijn gebracht en achtergelaten. Zij werden met een personenauto gebracht die vermoedelijk kogelinslagen vertoonde. Hierna is de auto is weggereden. Even later hebben drie jongemannen zich op het politiebureau Geyersvlijt aangemeld van wie een van hen een schampschot had. Zij vertelden dat zij in de personenauto zaten die betrokken was bij dat incident aan de Grote Combéweg. Deze jongemannen zijn hangende het onderzoek aangehouden. De verdachten zijn respectievelijk 20-, 19-, 18- en 17 jaar oud.

C.F. heeft aangegeven dat hij geen gevolg heeft gegeven aan het stopteken van de politie, omdat hij geen rijbewijs heeft. De auto is van zijn vader en dat hij het voertuig zonder diens toestemming genomen heeft om daarmee met zijn vrienden te gaan stappen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is besloten om deze verdachten hangende het onderzoek niet in verzekering te stellen. De 20-jarige J.D. en de 19-jarige J.R. zijn voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Hun verwondingen schijnen niet van levensbedreigende aard te zijn, meldt de politievoorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May