Oog-missie Eye Center succesvol in Nickerie
15 Jun 2014, 08:00
foto


Oogarts Jerrel Pawiroredjo, coördinator van de missie in Nickerie, zegt dat 150 personen geopereerd zijn aan hun oog. Het is de tweede missie voor dit jaar en de 16e, sedert 2008. In totaal zijn er ongeveer 2400 mensen geopereerd vanaf de start van de oog-missie.

Pawiroredjo geeft aan dat het team bestond uit vier oogartsen en verpleegkundigen, (Technisch Oogheelkundig Assistenten) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie heeft faciliterend opgetreden.

De coördinator van de missie geeft aan dat de kwaliteit niet verschilt met een operatie die de patiënt in Paramaribo zou doen. De patiënten die geopereerd zijn, zijn blij en dankbaar dat zij in hun eigen omgeving geopereerd kunnen worden. Dit betekent dat zij geen extra kosten voor transport, voeding en verblijf hebben. Na de operatie moet de patiënt de volgende dag weer voor controle naar de arts.
De meeste patiënten zijn tussen de 55 en 80 jaar. Pawiroredjo zegt dat er maandelijks twee keer per maand oogartsen van AZP poli houden in het LMSZN, als er spoedgevallen zijn worden de mensen gevraagd zich te registreren in het AZP.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May