EBS repareert met kunst- en vliegwerk transformatoren
15 Jun 2014, 00:00
foto
EBS heeft een transformator vervoerd naar onderstation Maretraite. (Foto: EBS)


Technici van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zullen doorwerken om het probleem met de transformator in orde te krijgen. Twee van de drie transformatoren in onderstation Maretraite waren uitgevallen. Dit probleem is sinds zaterdagochtend ontstaan. Duizenden huishoudens in Paramaribo-noord kwamen zonder elektriciteit te zitten.

Technisch directeur van EBS, Marcel Eyndhoven, zegt aan Starnieuws dat het bedrijf niet beschikt over nieuwe reserve transformatoren. Er wordt alles aan gedaan om onderdelen uit oude apparaten te helen om de defecte te repareren. Zaterdagmiddag is een transformator vervoerd naar onderstation Maretraite. Er zijn technische aanpassingen gedaan om alles weer op orde te krijgen. Daarnaast moet er nog een transformator gerepareerd worden.

"Het gaat om crisismanagement. Wij hopen zondagmiddag de situatie gestabiliseerd te hebben. Een groot deel van de huishoudens heeft weer elektriciteit, maar wij doen een beroep op de samenleving om niet onnodig veel stroom te gebruiken", zegt Eyndhoven. Hij wijst er op dat om nieuwe transformatoren aan te schaffen er goedkeuring nodig is van de aandeelhouder. De leiding van het bedrijf heeft steeds aangegeven dat de investering moet worden gedaan. Het duurt minstens acht maanden voordat de bestelling geleverd kan worden. "Wij hopen dat de noodmaatregelen zullen helpen en dat de situatie stabiel blijft. Onze planning is om zondagmiddag alles op zijn plaats te hebben", zegt Eyndhoven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May