Dc's willen afstemming met HI over vergunningenbeleid
14 Jun 2014, 08:00
foto
De dc's en de top van Regionale Ontwikkeling op bezoek bij bacovenbredrijf FAI


Tussen de districtscommissarissen (dc's) en het ministerie van Handel en Industrie (HI) moet er beter afgestemd worden bij afgifte van vergunningen. Tijdens de maandelijkse vergadering van de dc's met minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) is afgesproken dat binnenkort een ontmoeting komt met zijn collega.

De maandelijkse meeting werd deze keer in Nickerie gehouden. Daarvoor zijn de districten Coronie, Commewijne en Paramaribo aan de beurt geweest. Betterson geeft aan dat het doel waarom de vergaderingen steeds in een ander district worden gehouden is dat de dc's ook kunnen zien hoe hun collega's het werk uitvoeren.

Het belangrijkste agendapunt was het vergunningenbeleid. De dc's vinden dat ze als vertegenwoordiger van de regering in het district, van alles op de hoogte moeten zijn. Nu worden er vergunningen verstrekt door HI terwijl de dc's niet op de hoogte zijn hiervan.

Op de bijeenkomst is ook aan de orde geweest een gedragscode naar de verkiezingen toe. De dc's, die voorzitters zijn van het hoofdstembureau in het district, mogen geen enkele politieke partij voortrekken. Zij mogen eveneens niet op politieke podia verschijnen en toespraken houden. Betterson stelt dat als een dc zich toch hieraan schuldig maakt, nagegaan zal worden welke maatregelen getroffen zullen worden.
Na de vergadering kreeg het gezelschap een rondleiding bij het bacovenbedrijf FAI (vroegere SBBS).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May