Dambreuk Paradise door sleuf in de dam
13 Jun 2014, 10:30
foto
Enkele percelen staan blank in Paradise door dambreuk.


Openbare Werken Regio West zal zo meteen beginnen om de sleuf in de dam aan de Nickerierivier in de Oostelijkepolders aan te pakken. Er is een verzakking van de dam waardoor er een sleuf van ongeveer twee meters is ontstaan, zegt districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh die zich ter plaatste oriënteerde vanmorgen. Er is sprake van springvloed waarbij het water is doorgedrongen op enkele percelen. De erven te Paradise stonden ongeveer 20 centimeter onder water. De breuk is omstreeks half vijf vanochtend ontstaan.

Coördinator Regio West, Charles Perk, zegt aan Starnieuws dat het om een breuk gaat die ontstaan is door een sleuf in de dam. Het werk wordt in eigen beheer uitgevoerd. De breuk wordt gedicht met klei en houten beschoeiing die aangevoerd zal worden door 4 ton pick-ups. Perk verwacht dat zijn team vóór de volgende springvloed vandaag de dambreuk hersteld heeft zodat mensen in het gebied niet bang hoeven te zijn voor de hoge waterstand van vanavond. Joeloemsingh en Perk geven aan dat binnenkort de linkeroever vanaf de markt tot naar de bocht nabij Paradise een duurzame damwandwand zal krijgen.

Volgens assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) zou de aannemer prutswerk verricht hebben. Hij heeft dit tijdens de begrotingsbehandeling onder de aandacht gebracht van Openbare Werken en vindt dat minister Rabin Parmessar de zaak niet serieus heeft genomen.
Joeloemsingh geeft duidelijk te kennen dat de plaatst waar de verzakking nu is ontstaan niet de zelfde locatie is waar de aannemers hebben gewerkt. Hij toont journalisten de plek aan en zegt dat de aannemer achter de Moestafa Moskee werkzaamheden had verricht en die is nog in tact. De plaats waar er nu een dambreuk is ontstaan, is op een perceel naast de Moestafa Moskee. Jogi hiermee geconfronteerd, zegt dat de zaak gecamoufleerd wordt. Hij zal zich ook ter plekke oriënteren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May