Verdachte weet niets over herkomst cocaïne
13 Jun 2014, 20:00
foto


Paul V., een Nederlander, staat terecht, omdat hij de Wet op Verdovende Middelen heeft overtreden. De verdachte stond op vertrek naar Nederland en werd op de luchthaven gepakt met bijna drie kilogram aan cocaïne in pasta vorm. De drug was verstopt in de bodem van zijn rode koffer.

Paul V. blijft erbij dat hij niet weet hoe het spul in zijn koffer is geplaatst. Hij beweerde op de rechtszitting donderdag tegenover rechter Marie Mettendaf dat hij van plan is om een firma is Suriname te beginnen. Hij logeerde in een appartement te Bungalow Park in het district Wanica. Hij verbleef daar alleen, maar had wel contact met vrienden. Slechts hij alleen had toegang tot die ruimte. De verdachte weet niet of er meerdere sleutels zijn van het appartement.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg aan Paul V. of het hem niet was opgevallen dat zijn koffer zwaarder woog dan normaal. “Mijn koffer is op wieltjes en ik heb deze niet opgetild, maar getrokken. Op de luchthaven hebben mensen mij geholpen om deze op de baan te zetten. Dus, ik heb niets gemerkt van het gewicht. Sinds mijn aanhouding zit ik mijn hoofd te breken over hoe de drug in mijn koffer is beland”, beweerde de verdachte.

Volgens Rathipal zal niet zomaar iemand de drug met een grote straatwaarde in de koffer van verdachte onopgemerkt plaatsen. Daarnaast kan de persoon die de drug zomaar plaatst, zijn spul ook niet krijgen. Bovendien werd de ruimte van de verdachte altijd in zijn bijzijn schoongemaakt.
Paul V. verklaarde dat hij de koffer in Nederland gekocht had en zei verder niets ermee gedaan te hebben. Deze zaak zal op 26 juni verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May