Surinaamse aangesteld bij Unasur algemeen secretariaat
12 Jun 2014, 18:00
foto
Jaya Jarvis (Foto: Biza)


Jaya Jarvis, functionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken, reist zondag naar Quito waar zij op het Unasur Algemeen Secretariaat te werk zal worden gesteld. Met haar aanstelling wordt invulling gegeven aan het beleid van de regering om Surinamers te plaatsen binnen organisaties waar het land lid van is.

Volgens ambassadeur Ike Antonius, Unasur algemeen coördinator, is de selectie van Jarvis mogelijk geweest na doelgericht lobby werk. Zij is gekozen uit een arsenaal van kandidaten die voorgedragen waren door andere Unasur-lidlanden. Jarvis heeft de diplomatieke opleiding van het Rio Branco Instituut van Brazilië in 2012 afgerond en zal op het Unasur Algemeen Secretariaat ingedeeld worden bij het Centrum voor Communicatie en Informatie. Zij heeft eerder stage gelopen op deze afdeling.

Het Centrum voor Communicatie en Informatie (CCI) is een kortgeleden op het UNASUR Algemeen Secretariaat opgezet departement dat zich onder andere buigt over het verzamelen, analyseren, opslaan en distribueren van informatie betreffende de activiteiten van sectorale raden en andere organen in Unasur-lidlanden, licht de Buza-voorlichting toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May