De kracht van sport!
12 Jun 2014, 14:00
foto


(Aangeboden)

Wereldwijd vormt sport vanwege haar maatschappelijke betekenis, haar populariteit en haar zichtbaarheid als katalysator voor het helpen bereiken van specifieke ontwikkelingsdoeleinden. Ook in Suriname is sport een belangrijk onderdeel in onze samenleving. Sport zorgt als veelzijdig instrument niet alleen voor saamhorigheid, maar kan ook posities verbeteren van groepen jongeren, mannen en vrouwen binnen samenlevingen.

Voor de Nationale Partij Suriname (NPS) neemt sport, kunst, muziek en cultuur een belangrijke plaats in, ook na 2015! De NPS richt haar beleid hierop verder in, om zo de identiteit van ons land (inter)nationaal duurzaam verder te vestigen. Een ontwikkeling die wij als gemeenschap moeten trekken en voortdurend een nieuwe impuls moeten geven. Zo kunnen wij als gemeenschap uiteindelijk genieten van hoogtepunten, door de realisatie van nieuw te ontwikkelen beleid.

Als we ons een weg banen door de sportgeschiedenis, dan raken velen van ons onder de indruk van de topprestaties die onze sporters op het gebied van voetbal en individuele sporten hebben geleverd. Denk hierbij aan de voetbalploegen Transvaal en Robin Hood, maar ook aan individuele sporters als Anthony Nesty (zwemmen), Letitia Vriesde (atletiek) Ilonka Elmont (Muay Thai-kickboksen) Tyrone Spong (kickboksen). Vergeet ook niet de jongens met hun wortels in Suriname als Ruud Gullit, Clarence Seedorf, Frank Rijkaard, Winston Bogaarde, Aron Winter, Ryan Babel, Stanley Menzo waar wij trots op zijn en niet te vergeten de nieuwe lichting sporters van Surinaamse afkomst.

Wij staan als gemeenschap op het punt met ons buurland Brazilië en de wereld het WK 2014 te aanschouwen. Het is jammer dat wij als land onze krachten nu niet kunnen meten op de Braziliaanse grasmatten met momenteel de besten van de wereld. Eens zal het moment daar zijn om dit wel te kunnen doen. Door het bundelen van krachten (mens, kapitaal en wilskracht) en het maken van goed beleid, bereiken wij als land ooit de wereldtop en realiseren wij duurzame resultaten.

Wij wensen alle Surinamers een mooi WK 2014 toe.

J. van Coblijn,
Voorzitter van de Afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May