Zes penitentiaire ambtenaren gedreigd met mutatie
12 Jun 2014, 06:00
foto


Zes penitentiaire ambtenaren in Nickerie die de vorige maand meegedaan hadden aan de staking van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS), zijn ontwapend. Zij hebben te horen gekregen dat ze van Hazard zullen worden gemuteerd naar Paramaribo.

Bestuurslid Aniel Ramharak zegt aan Starnieuws dat deze stap van de directie duidelijk te maken heeft met rancune. Hij deelt mee dat het bestuur van de bond zich beraadt hierover. De leden van de bond hebben het bestuur ingeschakeld, omdat het hier ging om een actie van de bond.

De directie vindt dat er sprake is van plichtsverzuim en daarvoor moeten de penitentiaire ambtenaren zich verantwoorden. Ramharak voert hiertegen aan dat de actie was aangekondigd. De leden die zich aanmelden bij het actiecentrum tekenen daar de presentie. Deze wordt ook aan de directie overgedragen. Het bestuur van de bond vindt het erg dat vakbondsrechten worden beknot door de maatregelen die worden genomen. "Wij zullen als bond reageren hierop", stelt Ramharak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May