Informatiebeurs trekt duizenden ondanks regen
10 Jun 2014, 12:00
foto
Jongeren in Flamboyant Park op de beurs. (Foto: Samantha Leeuwin)


Dagelijks bezoeken ruim tweeduizend personen de Jongeren Informatie beurs. De organisatie, Stichting Jongeren Welzijn, is heel tevreden met de opkomst, vooral gezien de weersomstandigheden. Bezoekers kunnen op de beurs in Flamboyant Park informatie krijgen over vervolgopleidingen na de middelbare school. Ook studiemogelijkheden van ‘drop-outs’ is er gedacht. Deze keer doen ook enkele sportorganisaties mee.

Publiciteitsman Vernon Kershout zegt aan Starnieuws dat elke keer gestreefd wordt naar verbetering van de beurs die om de twee jaar wordt gehouden. Door een enquête die elke dag wordt uitgevoerd op de beurs weet de organisatie dan hoe zaken beter aan te pakken de volgende keer. Dit is de vierde keer dat de beurs wordt gehouden. Steeds meer opleidingen nemen deel aan het evenement, maar Kershout zegt dat nog niet alle spelers op het veld meedoen. Naarmate er succes bereikt wordt, sluiten meer organisaties zich aan. Zo doen deze keer de sportorganisaties voor het eerst mee.

Kershout zegt dat de financiële bijdrage van de overheid om de beurs te organiseren, bijzonder is tegengevallen. De organisatie had meer verwacht aangezien de beurs in een grote behoefte voorziet. In samenwerking met de ministeries Sport- en Jeugdzaken en Onderwijs en Volksontwikkeling is de stichting er toch in geslaagd haar doel te bereiken. Vanavond wordt de informatiebeurs afgesloten. “Nu kan er uitgekeken worden naar de Jongeren Informatie beurs die in 2015 rond de Paasvakantie in het district Nickerie gehouden zal worden”, zegt Kershout.

Samantha Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May