Bataviastraat nu drs Erwin M. Abelstraat
10 Jun 2014, 04:00
foto
Het naambord van de drs. Erwin M. Abelstraat is onthuld.


De Bataviastraat te Nickerie is vernoemd naar drs Erwin M. Abel. "Het hoeft geen betoog dat zijn levensgeschiedenis voor de Nickerianen memorabel is.” Met deze woorden richtte de districtscommissaris van Nickerie, Wedprekash Joeloemsingh zich tot de genodigden, buurtbewoners en overige aanwezigen, bij de onthulling van het nieuwe naambord. Geld was voor deze dokter niet het belangrijkste, de gezondheid van zijn patiënten stond bij hem voorop; deze woorden zijn door diverse sprekers herhaald.

Christina Elionora Emanuelson-Wielzen, meer bekend als tante Noortje (83), kende de nu overleden arts heel goed. “Erwin verdween als tiener uit het district, om na enkele jaren weer te verschijnen in zijn geboortedistrict als arts. Iets waar wij als Nickerianen heel trots op zijn. Hij is altijd even rustig, lief en beleefd gebleven. Erwins grote passie was liefde voor zijn medemens en die toonde hij in zijn werk. Moni no ben de prespari, maar a gezondheid nanga a libi fu den sma, dat ben de numru wan gi dokter Abel.”

Ook de ondervoorzitter van de districtsraad, Roy Sedoc sprak de aanwezigen toe, hij bedankte de president Desi Bouterse die het verzoek voor vernoeming van de straat inwilligde. De parlementariër Rashied Doekhie heeft hierbij een belangrijke bijdrage geleverd, zegt Joeloemsingh. De tante van Erwin Abel, Carmen Abel, bedankte de regering en de Nickeriaanse gemeenschap voor het vereeuwigen van drs. Abel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May