Beurs helpt bij kiezen voor gezonde leefstijl
09 Jun 2014, 22:00
foto
Een man laat zijn bloeddruk opmeten bij de gezondheidsbeurs te Saramacca. (Foto: Volksgezondheid)


Het district Saramacca was zondag het toneel van de ‘Health Promotion Districten Tour’, van het ministerie van Volksgezondheid. Eerder waren Paramaribo en Wanica aan de beurt. Verschillende organisatie geven tijdens de tour advies voor het op na houden van een gezonde leefstijl. De beurs zal dit jaar in elk district worden georganiseerd; Para is het volgende district dat aan de beurt is.

Surinamers blijken over het algemeen geen gezonde leefstijl te hebben. Deze conclusie is getrokken na een onderzoek van STEPS in 2013. De resultaten zijn begin van dit jaar gepresenteerd. De gemiddelde Surinamer eet verkeerd, beweegt niet genoeg, rookt, gebruikt teveel alcohol of rust niet genoeg.

Zelf keus maken
Het ministerie van Volksgezondheid streeft ernaar dat alle Surinamers een gezonde leefstijl op na houden. “Aangezien iedereen die keus zelf moet maken, vindt het ministerie het nodig die informatie te geven zodat men bewuster wordt over wat gezond is en wat niet”, zegt de voorlichting van Volksgezondheid. De ‘districten Health promotion tour’ moet de mensen op weg helpen.

In combinatie met bewegingsactiviteiten zoals voetbal, slagbal en dansestafette hadden de bewoners van Saramacca de gelegenheid hun lengte, gewicht, bloeddruk en suikerspiegelgehalte te laten opmeten.
De gezondheidsorganisaties die in Saramacca vertegenwoordigd waren, zijn het Nationaal Nierdialyse Centrum, Stichting Lobi, Psychiatrisch Centrum Suriname, Regionale Gezondheidsdienst Saramacca, ‘Libi’, de informatie unit van het Ministerie en ‘Goodfood’ Food Health & Education.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May