Decentralisatie werkt ook aan Jeugdontwikkeling
09 Jun 2014, 04:00
foto
Een overlegmoment tijdens de voorbereiding met alle betrokkenen. (Foto: DLGP)


De districtscommissarissen van Paramaribo Noordoost, Mohamad Kasto en Zuidwest Mike Nerkust zullen in verband met decentralisatie speelparken opzetten respectievelijk aan de Arabistraat te Geyersvlijt en hoek Fredrikshoopweg/Matheusweg te Pontbuiten. De ondertekening van het contract, het startsein en de onthulling van het bord zullen op 11 en 18 juni in aanwezigheid van Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling, directie en staf, directeur DLGP Bas Ahmadali en staf, districtsraad, ressortraad en de plaatselijke bewoners, plaatsvinden.

Dit project is onderdeel van het afronden van de capaciteitsversterking in het district Paramaribo door het uitvoeren van twee gemeenschapsprojecten. Op basis van de Wet Regionale Organen zijn de commissariaten verantwoordelijk voor het rehabiliteren van de parken, pleinen en plantsoenen. Op beide locaties maken zowel jeugd als volwassenen actief gebruik van het veld voor recreatie doeleinden. Dit project zal professionele sportvelden opzetten:voetbalveld, basketbalveld, speeltoestellen, beheerdershuisje, omheining en verlichting. Bij de Arabistraat wordt ook het aanliggende meertje gerehabiliteerd.

Veel voorbereiding
Voorafgaand aan het project heeft een team onder leiding van Iris Gilliad, manager Burgerparticipatie en staf van Regionale Ontwikkeling diverse meetings belegd met vertegenwoordigers van de commissariaten, de ministeries van Sport- en Jeugdzaken en Openbare Werken, ressortraden, het districtsraad en ngo's. Ook zijn er veldbezoeken geweest naar diverse locaties waar de behoefte aanwezig is om speelparken te rehabiliteren. Uiteindelijk hebben de bestuursressorten gekozen voor de locaties.

De projectleider Christiaan Bijlhout van Regionale Ontwikkeling, werkzaam bij het Project Bureau DLGP, staat de technische diensten van beide commissariaten bij. Ook het Ingenieursbureau ILACO heeft een bijdrage geleverd door het bestek en de begroting van het project Pontbuiten in opdracht van het Urban Development Plan van het ministerie van Financiën op te stellen. De Burger Informatie Centra en bestuursambtenaren hebben ervoor zorg gedragen dat de buurtbewoners ingelicht zijn over het project en kijken de burgers reikhalzend uit naar de uitvoering hiervan. De projecten zijn aanbesteed en zijn twee aannemers aangetrokken om ze uit te voeren. De werkzaamheden starten in juni en moeten medio september 2014 opgeleverd worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May