Hoofd Ontwateringswerken Mathoera overleden
08 Jun 2014, 13:00
foto


Het diensthoofd Ontwateringswerken van Openbare Werken, Rawinderkoemar Mathoera, is vanmorgen in het ziekenhuis overleden. De functionaris zou tijdens werkzaamheden gisteren een beroerte hebben gehad. In de ochtend tussen vier en vijf uur heeft hij de geest gegeven. Mathoera is 53 jaar geworden.

Starnieuws verneemt dat het mogelijk te maken heeft met de grote werkdruk in de afgelopen tijd. De personeelsbond heeft al vaker aangegeven dat er een groot te kort is aan personeel, waardoor anderen zich extra moeten inzetten. De leiding van het ministerie heeft de bond steeds voor gehouden dat de vicepresident geen ontheffing verleend voor het aantrekken van personeel.

Personeelsleden mogen per maand nu 30 overuren maken, wat een enorme druk legt op de arbeiders. Voor buitenwerkzaamheden, zoals de dienst ontwatering en civiel technische werken, zijn deze 30 overuren binnen een week gemaakt. De arbeiders weigeren ook overuren te verrichten omdat de uitbetaling te lang op zich laat wachten. Het duurt maanden tot zeker een jaar voordat de overuren worden uitbetaald.

Bondsvoorzitter Mike Sallons is aangeslagen door de dood van Mathoera en condoleert alle nabestaanden en de werknemers van de afdeling Ontwateringswerken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May